Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, с което е отхвърлена жалбата  и оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Л. П., обвинен в убийството на жената, с която живеел на семейни начала.
Първоначално на Л. П. е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, извършено на 11.09.2020 г. в село Бегово, Пловдивско. Той прострелял смъртоносно с пушка К. К. След изготвянето на експертизите по делото обвинението срещу Л. П. е променено в умишлено убийство, извършено при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, остава непроменено обоснованото подозрение, че Л. П. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. По делото има разпитан свидетел, който твърди, че се страхува за своята сигурност, ако  обвиняемият излезе на свобода. За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има опасност Л. П. да извърши престъпление. За това го остави в ареста.
Определението на Апелативния съд е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и двамата защитници.