Центърът за ранно детско развитие (ЦРДР) в Асеновград празнува своя пети рожден ден. По този повод ръководството на институцията, съвместно с общината организираха фестивал на рисунките. Всяко от децата и семействата, потребители на Центъра, както и такива, които предстои да ползват услугите там, имаха възможността да се включат с авторска творба. Темата беше "Историята ни в рисунки - пораснахме с Вас, рисувайте с нас".

Инициативата даде възможност чрез виртуална изложба да бъдат представени детските преживявания, любими герои, веселие и игри, които са изобразени в общо 113 рисунки. Участие в инициативата взеха 18 деца и техните семейства, които пресъздадоха историята на Центъра през своите очи – усмихната и пъстра. Сред рисунките има и такива, създадени от съвместната дейност на родители малчугани. Точно такава е функцията на ЦРДР - да приобщи членовете на едно семейство. Рисунките доказват, че работата на служителите от институцията води до добри резултати.
Задачата на настоящите и бъдещи потребители беше да нарисуват как виждат през своите очи Центъра и персонала там. В многобройните изображения се срещат лица на конкретни служители, на самите подрастващи и техните родители, на цветя и дървета, животни сред природата и слънцето и дори на самата институция. Една от най-описателните картини е изображение на майка, баща и дете, които хванати за ръка вървят по пътеката към ЦРДР.
Организаторите изказват благодарност към децата и семействата за усилията, интереса и участието в поредното партньорско начинание, което отбелязва 5-ия рождения ден на социалната услуга.
Снимки на участниците във фестивала може да разгледате по-долу, като сред произведенията има не само от настоящата инициатива (през тази година), а и такива, от 2015 г., 2016 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г.