Кметът на “Западен“ ще запали символично светлините на голямата Коледна елха в района. Тази година символът на един от най-светлите християнски празници е в центъра на изцяло новия парк “Ружа“, където ще радва малки и големи през целия месец. Запалването на светлините ще стане в 18 часа на 3 декември.
“Заради епидемията от коронавирус тази година няма да има тържествени церемонии с песни и танци. Въпреки това смятам, че повече от всякога имаме нужда от духа на Рождество Христово, от вярата, че предстоят по-добри времена. Надявам се, че светлините на Коледното дърво ще сгреят душите и сърцата на хората и ще ни помогнат да преминем по-лесно през това изпитание“, заяви кметът Димитър Колев.
За разлика от предишни години, сега Коледното дърво е разположено в изцяло новия парк “Ружа“ зад студентските общежития. Със своите модерни детска площадка и фитнес на открито, напълно нови алеи, осветление и видеонаблюдение, той се превърна в любимо място за жителите на района още преди да бъде открит официално.