Младите картотекирани състезатели в индивидуалните дисциплини от Пловдив могат да подновят тренировките си от утре. Това съобщи ръководителят на Общински кризисен щаб д-р Калин Калинов, който издава указание, позоваващо се на заповед № РД-01-718/18.12.2020 г. на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.  С нея се променя и  допълва заповедта от 25 ноември в т. 9, в която се обръща внимание именно на професионалния спорт. „Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика“, гласи промяната.

 

„Това е позитивна новина за младите спортисти, тъй като повечето активно трениращи в Пловдив са картотекирани към съответните федерации и получават правото да подновят тренировки. Разбира се, това ще става при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и съблюдаването на необходимата дистанция“, коментира указанието си д-р Калинов.

 

Припомняме, че съгласно предишната заповед на министър Ангелов, бяха преустанови всякакви спортни прояви от състезателен и тренировъчен характер за лица под 18 години, с изключение на международните състезания.