Четирима души бяха ранени при пътни инциденти. За това информираха от ОД МВР Пловдив.

63- годишен пловдивчанин е потърсил лекарска помощ в МБАЛ «Асеновград» на 26 декември, след като е самокатастрофирал. Мъжът пътувал от село Златовръх към село нови Извор, когато на главен път изгубил контрол над «Тойота»-та, която управлявал и се блъснал в дърво. Автомобилът бил чужда собственост, а мъжът-  с близо 41 години стаж зад волана. Причината за произшествието е несъобразена скорост с пътните условия и релеф. След преглед в болницата, водачът е освободен за домашно лечение със спукана вежда и рана на клепача. Алкохолната му проба е отрицателна.

54- годишна жителка на Велинград е с фрактура на носа, след като е самокатастрофирала в показателна табела на бензиностанция. Произшествието е регистрирано  малко след 15 часа на 27 декември. Жената пътувала по АМ «Тракия», когато в райнона на км. 154 посока Бургас- София, наближила бензиностанция, където възнамерявала да спре. При навлизане в отбивката изгубила контрол и се ударила в табелата, указваща цените на горивото. След преглед и оказана медицинска помощ в УМБАЛ «Св. Георги», водачката е освободена за домашно лечение.

В Пловдив : 84-годишен велосипедист пострада при пътен инцидент в следобедните часове на 28 декември. Възрастният мъж се придвижвал с колелото си по улица «Димитър Талев», а приближавайки кръстовището с ул. «Борис Шивачев» бил ударен от лек автомобил «Сеат», управляван от 41- годишна пловдивчанка. Жената допуснала произшествието след като не спряла на пътен знак «Стоп». Пострадалият е с контузии на главата и долните крайници.  

62- годишен пешеходец е настанен в болница с опасност за живота, след като е бил ударен от водач на лек автомобил «Хонда» на ул. «Скопие». Сигналът за произшествието е получен около 13,00 часа на 28 декември. Алкохолната проба на водача е отрицателна, а по случая работи екип на сектор «Разследване престъпления по транспорта» в ОД на МВР Пловдив.