Десетки социалисти се  събраха пред  централата на БСП в Пловдив на ул. "Кръстю Пастухов" в подкрепа на  Георги Гергов.  Те се обявиха категорично против намерението на централното ръководство на партията да го изключи с мотив уронване на престижа.

 

Той бе защитен от членовоте на  изпълнително бюро на БСП в града.

Шестимата председатели на районните организации на партията в Пловдив и народните представители  Георги Търновалийски и Теодора Халачева също подкрепиха Георги Гергов.

Организационният секрета  на партията в Пловдив Димитрина Вакрилова даде отговор на въпроса кой стои зад атаката срещу Георги Гергов. По думите ѝ, случващото се е в резултат на доноси от 20 местни социалисти, премахнати от ръководството на БСП в Пловдив заради липса на качества, срещу досегашни председатели на Градския съвет през годините.

 

БСП не е на  Нинова, нито на Гергов, а на всички членове на партият, заяви лидерът на структурата на партията  в район „Източен“ инж. Йордан Василев на пресконференция на Изпълнителното бюро на партията в Пловдив.  Той добави, че Корнелия Нинова е канена от 4 години в Пловдив, но не идва.  Проводени са две  срещи, организирани от паралелен Градски съвет в сянка.

"Влизаме в в предизборната кампания разединени, а това обслужва само ГЕРБ. Намерението  да бъде изключен от БСП  Георги Гергов е удар срещу втората по големина организация в страната, която винаги е работила за успеха на БСП на партията+ добави още инж. Йордан Василев. 

Председателят на организацията на БСП в район "Северен" д-р Атанас Баташки бе категоричен, че изключването на силна фигура в лицето  на Георги Гергов само ще навреди на Българската социалистическа партия.

Георги Гергов получава подкрепа и от социалисти от областта.