За престъпления по пътищата в полицейския арест през изминалото денонощие са задържани шестима водачи. Четирима от тях са управлявали превозни средства на територията на град Пловдив и населени места в областта, под въздействието на упойващи вещества. Един от задържаните е шофирал в нетрезво състояние, а друг 46- годишен пловдивчанин – неправоспособен водач, е управлявал нерегистрирано МПС в нетрезво състояние.

По надлежния ред – извършена проверка с техническо средство е установено, че 34- годишна жителка на село Първенец, водач на «Хюндай Акцент» е управлявала дрогирана. Драг чек тестът е отчел, че жената зад волана е под въздействието на амфетамин и марихуана. Под въздействието на същия вид наркотични вещества е установен и задържан на пътя 30- годишен жител на село Марково. Мъжът управлявал лек автомобил «Опел вектра».

В ареста на Трето РУ е задържан 31- годишен жител на благоевградското село Вълкосел. При проверка на пътя, водачът се държал неадекватно и на място била извършена проба с драг чек. Техническото средство показало положителен резултат за употреба на марихуана.  

В следобедните часове на 6 януари при проверка в село Строево, служители на Шесто РУ спрели «опел корса».  Водачът – 44 годишен мъж от гр. Пловдив, управлявал превозното средство- лична собственост, след употреба на коктейл от наркотични вещества. Драг чек тестът покал, че водачът е седнал зад волана след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение и прокуратурата.    

Малко след 19,00 часа на 6 януари, автопатрул на сектор «Пътна полиция» при ОД на МВР Пловдив спрял за проверка на улица «Победа» лек автомобил «Ауди 80», управляван от 64- годишен жител на областния град. При извършване на проверката служителите се усъмнили, че водачът е употребил алкохол и извършили проба с техническо средство. Алкотест дрегерът отчел 2,30 промила. Възрастният мъж е задържан в ареста на Четвърто РУ, а  за извършеното престъпление е започнато бързо производство.

В 23,50ч на 6 януари при проверка на улица «Георги Икономов» в Пловдив, служители на Първо РУ установили, че 46- годишен непревоспособен водач управлява лек автомобил «Мерцедес». Превозното средство било без регистрационни табели, а последвал алкотест показал, че водачът шофира пиян.  Отчетената алкохолна концентрация е 2,39 промила. Мъжът е задържан в ареста, а по случая е започнато бързо производство.