Пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към председателя на БСП Корнелия Нинова, след като не успяха да се срещнат с нея в централата на партията. Те дойдоха на "Позитано" 20 в София да внесат протестна позиция срещу решението на Националния съвет на БСП за изключване на Георги Гергов от партията.
За нас битката не е приключила, тя е битка за чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП, заяви в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив. След това пловдивските социалисти обявиха, че няма повече да се унижават да чакат среща с Нинова и си тръгнаха.
Преди това те внесоха протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно. В позицията се казва, че Градският съвет на БСП в Пловдив снема политическото си доверие от Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията.
Междувременно в пост във Фейсбук Корнелия Нинова обяви, че реформата в БСП продължава и се създават три нови центъра - за стратегически, исторически и политически изследвания, за обучение на кадри и за публични политики.