Азрудин Валентич: Дошъл съм, за да ога с футболистите да придвижим Ботев напред в класирането

 

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Азрудин Валентич и помощника му и  помощника Кристиан Тиритиело бьхя прудставени днес офоциално пред медиите.

"А съм семеен човек Имам двама синове на 14 и 17 години. може да ме наричате Вали.  Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. Живея в Швеция от 2002 година. Прекарах 18 години в тази страна. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция. Много хора биха се изненадали на преместването ми в Ботев (Пд). Аз съм  балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в Ботев (Пд), но и всички знаят какво е Ботев (Пд). Това в е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим Ботев към челото на класирането"., заяви Азрудин Валентич. Той добави, че като специалист обича да работи с млади футболисти. Новият наставник на "канарчетата" бе категоричен, че ще играят тези, които покажат качества и инергия да печелят мачове. Азрудин Валентич коментира и казуса с тежката контузия на Тодор Неделев. 
"Много добре знаем, че Тодор Неделев е голямата звезда на отбора.  Неприятно е, че е тежко контузен, надявам се да се възстанови пълноценно. Все пак добре е, че това стана в наалото на подтотовката, а не непосредствено преди старта на новия сезон. Така ще можем да вземем мерки около сглобяването на състава без него. Ще се опитаме да се справим по най-добрия начин", заяви Азрудин Валентич.
"Аз ще работя като аналитик. Работил съм с Вали в Дания и Швеция", заяви Кристиан Тиритиело

Азрудин Валентич  възнамерява до води Ботев на лагер в чужбина, а отборът да води подготовката си на базата в Коматево, където условията за тренировки и възстановяване са на високо ниво.