Програмата на Опера Пловдив за януари  посреща новата година с разнообразна програма, включваща празнични концерти и спектакли за най-малките.

 Поради големия интерес към Новогодишната гала "Чардаш,валс,шампанско,звън", концерт-спектакълът с участието на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще бъде повотрен "на бис" на 15 януари от 19 часа. Диригент е Константин Добройнков, а програмата представя новогодишната музикална традиция на Европа с произведения от Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман и др.

Уикенд за цялото семейство предстои с балетното заглавие "Лешникотрошачката" - Чайковски на 16ти януари от 11 и от 16 часа, и с мюзикъла  "Снежанка и седемте джуджета" от Атанас Косев с уникален 3D мапинг, от 11 часа на 17ти януари, както и на 23ти януари.

Опера Пловдив ще представи на своята сцена  „Синтетики“ -  танцово представление на Живко Желязков, посветено на „Пластмасовия Човек“, продукция на Derida Dance Center на 19ти януари от 19:00 часа.

Поредицата „Музика в кадър“ е посветена на Великото италианско кино. Оркестърът на Опера Пловдив с диригент Диан Чобанов ще представи непреходната филмова музика от италианските класики "Кръстникът", "Ромео и Жулиета", "Ла Долче Вита" и др. на 20ти януари от 19 часа.

На 22ри януари ще се състои отложеният Концерт 2 от цикъла "Виенска класика". Под диригентската палка на маестро Диан Чобанов ще бъдат изпълнени Моцарт - Симфония №41, "Юпитер" и Арии и ансамбли из операта "Дон Жуан".

Камерният формат „Опера Бутик“ ще срещне зрителите с талантите на пловдивския издател, преводач и общественик, автор на музика Манол Пейков, който ще изпълни свои любими произведения и ще бъде поздравен от солистите на Опера Пловдив.  Музикалната среща-разговор е на 23ти януари от 18:00 часа.