Трима нелегални мигранти са заловени  в товарен камион в Свободната безмитна зона в Пловдив. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Те са открити при рутинна проверка на товара в кациона, когато отвътре изскочил човек, и започнал на развален английски да пита къде се намира.

Стреснатите служители първо запечатали отново камиона и повикали полиция, но след това пак отворили каросерията, притеснени да не се случи нещо със затворения вътре човек.

Тогава от жълти гумени чували изпълзяли още двама криещи се мигранти, молещи за храна и вода, разказаха пожелали аноннимност служители в Зоната.

Пристигналите четири екипа криминалисти се заели с установяване самоличността на бежанците, които отначало излъгали, че нямат документи, но след кратък разговор с полицаите признали, че са сирийци и показали паспортите си.

Нелегалните мигранти са пристигнали от Турция, скачайки тайно в камиона, докато бил спрял на паркинг за почивка.

Според очевидците, бежанците изпаднали шок, научавайки, че се намират в България. Те признали, че са платили на трафикантите крупна сума за да ги транспортират до Германия и дори попитали със заучени фрази на немски, дали са пристигнали в Берлин.

Когато научили, че са на българска територия, мигрантите се разплакали от отчаяние,  разказва един от свидетелите на случката.

От пловдивската полриция обясниха, че бежанците ще бъдат транспортирани по етапен ред в приемен център.