Академик Пд загуби от гостуващия Левски Лукойл със 71:84 /12:23, 21:19, 13:15, 18:23/ в среща от поредния кръг на НБЛ. Двата отбора изиграха оспорван и зрелищен мач, в който гостите водеха почти през цялото време, но пловдивчани успяваха да поддържат интригата. Едва към края на двубоя сините успяха да се откъснат с 15 точки и заслужено спечелиха, благодарение на по-големия си опит.

Мачът започна равностойно, но в края на първата четвърт гостите взеха аванс от 11 точки след две последователни тройки на Петков и Захариев. Във втората част баскетболистите на Академик се хвърлиха здраво и успяха да стопят разликата под 10 точки на почивката. Добрата игра на домакините продължи и след антракта и в първите 3 минути на третата четвърт те стопиха пасива си до 4 точки. Сините обаче отвърнаха със серия от 9:0, която отново вдигна двуцифрена разлика в тяхна полза. В края на частта Академик успя да стопи пасива си на 8 точки преди последната решителни 10 минути. В тяхното начало сините за пореден път дръпнаха с две тройки на Венци Петков. Домакините продължиха да гонят съперника си в резултата и отново свалиха преднината му под 10 точки, но 2 минути преди края тя набъбна на 15, което предреши изхода в полза на Левски Лукойл.

Обрад Томич направи отличен мач за Академик с дабъл-дабъл от 22 точки и 13 борби, Николай Николов записа 14, Йере - 13 точки. За победителите се отличиха Христо Захариев също с дабъл-дабъл от 23 точки и 14 борби, Тайрън Бразелтън и Венци Петков записаха по 16 точки.