Благодаря за професионалните грижи, за вниманието и за топлото отношение. Няма по-подходящ ден човек да изрази своята признателност към медиците освен 11 януари – Световен ден на думата „Благодаря!“. Това написа в писмо до болница „Медлайн“ Минка Сърнешка, ръководител на Спортния комплекс в „Гранд хотел Пловдив“.
Приета е за лечение в COVID зоната на 31 декември 2020 г. Състоянието й влошава постепенно от Стефановден – 27 декември. Тогава покашля леко и се чувства отпаднала. По съвет на управителката на болница „Централ Хоспитал“ д-р Надежда Крумова отива на лекар и на 29 декември рентгеновата снимка „улавя“ двустранна бронхопневмония. Медиците са категорични за диагнозата, която се потвърждава на 31-и.
Чувствах се толкова отпаднала, че нямах сили да се придвижа до кухнята, разказа Сърнешка. Решила, че ще може да посрещне Новата година с близките си, но състоянието й се влошавало с часове и тя взела решението да постъпи в „Медлайн“. „За мой късмет имаше възможност. Настаниха ме веднага и след минути започнаха интензивна терапия, благодарение на която след десетина дни бях изписана, разказва тя. - Много държах да ме лекуват тук, защото от години познавам собствениците – близнаците лекари Енчеви. Не един път съм търсила и намирала медицинска помощ на най-високо ниво тук както за мен, така и за близките ми – били сме пациенти на отделенията по ортопедия, по вътрешни болести и по онкология. Обслужването винаги е  на ниво, а отношението към всеки болен е съобразено с неговите индивидуални потребности. Условията са комфортни, уютни и конкурират големите европейски болници.“
В COVID зоната грижите били още по-специални, защото пациентите са в тежко състояние и имат нужда от много повече обгрижване.

 В COVID зоната грижите били още по-специални, защото пациентите са в тежко състояние и имат нужда от много повече обгрижване. „Лекарят д-р Асен Попов дойде да ми настрои телевизора, а дежурната медицинска сестра в новогодишната нощ Зорница Ангарова беше направила баница с късмети и раздаде на всички, за да се спази традицията. Тези жестове на внимание са толкова мили, че топлят душата ми винаги, когато си спомня за тях“, каза Сърнешка.