„Арката“ на големия пловдивски скулптор Димчо Павлов, която се намира в складовата база на „Градини и паркове“ зад SPS, е в добро състояние. В това се увери лично директорът на общинското предприятие Веселиicн Козарев след нестихващата загриженост към съдбата на творбата от страна на артисти и общественици. 
Монументалната скулптура бе демонтирана от Цар-Симеоновата градина при голямата реконструкция на парка. Общинският съвет наскоро взе решение за нейното възстановяване, но тъй като градината е паметник на парковото изкуство, се очаква становище от Националния институт за недвижимо културно наследство. От „Градини и паркове“ са готови да окажат пълно съдействие при възстановяването на „Арката“.
Козарев констатира, че в склада на предприятието няма други творби с художествена или архитектурна стойност, които биха могли да се използват като акценти в зелените градски пространства. За сметка на това има десетки излезли от употреба автомобили на различни общински структури. Намират се дори  останки от репатрирани каруци. Всичко тук пристига с приемо-предавателен протокол, а в края на годината се прави инвентаризация.
Директорът на „Градини и паркове“ разпореди складът да се почисти и подреди. Предстои да бъде направен опис на колите и други вещи за бракуване, който ще бъде представен на общината.