Пловдивският апелативен съд остави в ареста Р. Я. и баща му Н. Я. и освободи срещу парична гаранция от 5 000 лева майка му С. Я. Тя следва в седемдневен срок да внесе по банков път определената от съда сума.
Срещу тримата са повдигнати обвинения за нерегламентирано разпространение на спортни стоки/маратонки/ с обозначение на известни търговски марки, без разрешение на правопритежателя и за пране на пари от постъпилите от продажбата средства за периода от юни 2018 г. до 21.01.2021 г. Р. Я., Н. Я. и С. Я. са задържани след акция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура – Пловдив на 21.01.2021 г.
Апелативен съд – Пловдив прецени, че от събраните до момента доказателства, сред които:- разпити на свидетели, протоколи за претърсване на 8 обекта - 6  имота и 2 автомобила, протоколи за изземване на маратонки и спортни дрехи, данни за разпространение на спортни стоки чрез общо 7 сайта, остава в сила обоснованото предположение за съпричастност на бащата и сина към престъпленията, в които са обвинени. За двамата има  опасност при по-лека мярка за неотклонение да извършат престъпления, постанови съдът.
За майката С. Я. апелативните магистрати определиха, че не намират опора в доказателствата по делото, които да сочат категорично нейната съпричастност към дейността на близките й.
 Определението на Апелативен съд – Пловдив  е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.