Нов кабинет за медицински нужди вече работи в Основно училище „Кирил и Методий” в село Кадиево. Медицинският кабинет беше открит официално в присъствието на народния представител Манол Генов и кмета на община „Родопи” Павел Михайлов. На събитието присъстваха още кметът на село Кадиево Лиляна Петрова, кметовете на селата Златитрап Анелия Уланова  и Оризари Йордан Тотев.
Ремонтът и обзавеждането са на стойност около 10 хиляди лева и са подарък от Христо Златанов, управител на фирма „ИЛВА –ХГ”.  Кабинетът, в който ще бъдат здравно обслужвани децата разполага  с най- модерните и необходими за оказване на спешна медицинска помощ медикаменти и апарати.
„Целта е да има медицински специалист, който да се грижи за здравето на децата. В тази тревожна ситуация, свързана с пандемията от коронавирус е необходимо повече внимание и спазване на наложените мерки. Работата на медицинското лице е не само грижа за децата ни, а също грижа за спазване на хигиенните изисквания и дезинфекцията в училището”, коментира кметът на село Кадиево Лиляна Петрова.
Тя обясни, че училището  е средищен център за децата от 1 до 7 клас от трите съседни села – Кадиево, Оризари и Златитрап. В момента броят им е 58. Повече от три години местното школо е било без медицински кабинет, но сега за  децата ще се грижи висококвалифициран специалист.
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов изказа благодарност към дарителите и изтъкна, че здравните работници са изключително важни за нашия живот и трябва да се отнасяме с необходимото уважение и респект към тяхната дейност. Пожела здраве и успех на всички и увери че Община „Родопи” ще помага  медицинският кабинет да се развива постоянно и в бъдеще.