Емблематични фигури в сферата на хранителните технологии, храненето, техниката, икономиката и туризма  се включват в кандидатстудентската кампания на Университета по хранителни технологии. 

Първи своето послание отправи обичаният от всички кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров:
„От все сърце се радвам, че в България има място, като Университета по хранителни технологии, където онези, които обичат нашата вкусна България, могат да докажат на всички, че човек може да твори с хубави продукти, с усмихнати хора, с чудесни вина. И така България ще се превърне в желано място за всички нас, а и за туристите, защото без тях светът няма да е така весел. Уверен съм, че настоящите и бъдещите студенти ще променят нашата страна така, че всички да я обичат за напред.
УХТ е отличен избор за получаване на образование и за професионална реализация, най-ценната инвестиция в бъдещето, която може да превърне всеки в конкурентноспособна личност.“
Според артистичния готвач и всеобщ любимец идеята на ректора проф. д-р Пламен Моллов да покани уважавани професионалисти, за да отправят послания към кандидат-студентите, е мотивираща.
Преди това двамата разговаряха върху проекта „Национално меню“, който УХТ разработи през лятото на 2020 г. съвместно  с Министерство на туризма. Ути Бъчваров презентира пред домакините своята най-нова идея. В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона, от който произхождат, допълвайки националното меню. Рецептите ще бъдат достъпни за хората и лесни за изпълнение, увери гостът. 
На срещата присъстваха доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков,  участвали активно в разработване на националното меню. Те  ще гостуват в телевизионния формат с водещ Ути Бъчваров „Вкусната България“, за да разяснят идейната философия на менюто. Всички се обединиха около твърдението, че храната и храненето са социокултурен феномен, който трябва да бъде превърнат в туристически продукт, формиращ у туристите трайни спомени и емоции за преживяното за вкуса на българската кухня.l