Европейската волейболна конфедерация официално потвърди днес, че Пловдив ще бъде един от домакините на Европейското първенство за жени през 2021 година. Както volleymaritza.bg съобщи още през септември, зала Колодрума в Града под тепетата ще посрещне една от четирите групи (с по шест отбора) от първия етап на първенството, както и четири осминафинала и два четвъртфинала.

Другите три групи ще се играят в румънския град Клуж-Напока, хърватския град Задар и столицата на Сърбия Белград, който освен това посреща останалите осминафинали и четвъртфинали, както и финалната четворка на Евроволей 2021. Континенталният шампионат ще се проведе от 18 август до 4 септември.

“Пловдив е основен волейболен център на Балканите и дом на многократните национални шампионки и участнички в Шампионската лига от ВК Марица. Наскоро Пловдив бе домакин на един от ‘балоните’ в Шампионската лига и получи много положителни отзиви от всички участници, така че може да се очаква организация от такова ниво и за Евроволей”, се казва в съобщението на ЦЕВ.

“Пловдив се утвърди като своеобразна столица на женския ни волейбол благодарение на успехите, които постига Марица”, заяви президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев. “Тук има много фенове, които заслужават и са жадни за волейбол от най-високо ниво. Срещнахме огромна готовност за сътрудничество и съвместна работа в лицето на общината и сме им много благодарни за това! Сигурни сме, че заедно ще свършим страхотна работа и ще предложим една перфектна организация и гостоприемство, както на всички участниците и официални лица, така и на всички фенове и гости на града! Европейските първенства по волейбол се радват на огромен медиен интерес и шампионатът ще бъде излъчван по телевизии в целия континент и не само! Това е огромна възможност за града и страната ни да получат добра реклама чрез спорта. Така Пловдив и България ще станат още по разпознаваемо и желано за посещение от туристи място. Ще очакваме всички фенове на волейбола в Пловдив, за да превърнем дните на Евроволей 2021 в един истински празник на спорта и града!”