В неделя, 21 февруари, ще се осъществява ваксинация на жители на община Асеновград. Имунизирането ще се извършва доброволно и по желание. Ваксинационен кабинет ще бъде организиран в МБАЛ - Асеновград - на втория етаж в новото крило на лечебното заведение - до залата със скенера. Влиза се от централния вход, като информация може да бъде получена на регистратурата. Ръководството на болницата призовава хората да спазват противоепидемичните мерки, докато изчакват реда си за имунизация. Ваксинирането ще се извършва от 10:00 ч. до 16:00 ч., но ако има чакащи пациенти и след този час, те също ще бъдат обслужени. Ваксината, която ще бъде поставена на желаещите асеновградчани, е на "Astra Zeneka".

МБАЛ „Медлайн“ се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, съобщиха от мениджърския екип на лечебното заведение.
От 10 ч. утре, 21 февруари 2021 г., в кабинета за имунизации срещу короанавирус в болницата всеки, който желае, ще бъде ваксиниран. Предварително записване не е необходимо, но носенето на предпазни маски е задължително.
Кабинетът е разположен срещу регистратурата на МБАЛ „Медлайн“, до Спешния сектор. Входът към него е от ул. „Филип Македонски“ 37 в Пловдив. Всички пациенти, които дойдат, ще бъдат консултирани и след като попълнят документа за информирано съгласие, ще бъдат имунизирани с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford. На ваксинираните ще бъдат издадени ваксинационни паспорти.
Със създаването на „зелени коридори“ от утре лечебното заведение цели да увеличи темпа на имунизациите в 4-та фаза, съгласно националния ваксинационен план, както беше и в първите три, в които МБАЛ „Медлайн“ също взе активно участие.