Премиерът Бойко Борисов води листата на ГЕРБ в Пловдив за предстоящите избори за Народно събрание, информираха източници от управляващата партия.

На второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев.Трети е  Радомир Чолаков. Той е бивш журналист, който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Чолаков е носител на Ордена на пловдивската епархия "Св. апостол Ерм". Съпруг е на почетния консул на Германия Мариана Чолакова.


Тримата кандидати са посочени в предпоследния вариант на листата, научи „Марица”. В местната организация обаче очакваха снощи Борисов да прегледа списъка, за да определи окончателно първите десетима, и не изключваха, че може да го пренареди.

В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков.

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева.

Актьорът Веселин Плачков ще води листата на ПП АБВ за град Пловдив на предстоящите парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Румен Петков. В Пловдив-област начело на листата ще бъде инж. Найден Павлов- председател на общински съвет Хисаря! Хора с изключителен авторитет и опит на своите поприща. Респект!