Ботев (Пловдив) завърши наравно 2:2 при гостуването на Царско село в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на централния терен на комплекс "Царско село" в столицата.

"Канарчетата" се докопаха до точката по изключително драматичен начин, след като изоставаха в резултата с два гола. Попаденията за "жълто-черните" вкараха Атанас Илиев и Мишел Еспиноса.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор на терена, като особено в първите минути на двубоя превъзходството им бе осезаемо. В 9-ата минута Андерсон пропусна от свободен удар, а в 15-ата минута гол на Бандаловски бе отменен заради засада.

В 19-ата минута Дилан Мартенс отправи мощен удар, Георги Аргилашки направи всичко по силите си и изби топката, тя се отклони в гредата, но попадна право в Димитър Костадинов, който отблизо не сгреши - 1:0. В следващите минути териториалният превес на "червените" продължи.

В 32-ата минута пловдивчани отправиха първия си точен удар, но шутът на Славчо Шоколаров бе спасен от Пласид. След по-малко от 120 секунди много добра атака на ботевистите завърши с хубав удар на Емануел Току от средна дистанция, но кълбото профуча на сантиметри от гредата.

Второто полувреме започна с отличен шанс за Ботев, който бе пропилян от Димитър Тонев. Сърцатият играч проби на скорост в наказателното поле, залъга защитник и от чиста позиция стреля, но покрай целта.

В 58-ата минута защитата на Ботев подцени нападение на Царско село, последва центриране и Аргилашки изби, но топката попадна в Андерсон, който с премерен удар удвои аванса на домакините - 2:0. В 63-ата минута Кевин Янсон удари напречната греда от свободен удар, като изпълнението напомни за напречната греда от предишния двубой с Арда.

Малко след тази ситуация "канарчетата" бяха сериозно ощетени от главния съдия, който пропусна да покаже заслужен втори жълт и респективно червен картон на Мартин Кавдански. Въпреки това, с течение на времето момчетата на Азрудин Валентич заиграха все по-добре и доминацията им даде нужния резултат.

В 77-ата минута, след сериозно разбъркване в наказателното поле на Царско село, топката се озова в Атанас Илиев и голмайсторът отблизо не сгреши - 2:1. В 81-ата минута ботевистите бяха близо до равенството, но удар с глава на Виктор Генев се отклони от напречната греда.

В 87-ата минута гол на Мишел Еспиноса бе отменен заради засада, а в третата минута на добавеното време Георги Аргилашки се превърна в герой за "канарчетата", отразявайки удар от близка дистанция на Карим Роси.

В ответната атака пловдивчани ликуваха, след като Мишел Еспиноса се завърна в игра с попадение. Филип Филипов получи по десния фланг и центрира, Мишел Еспиноса овладя в наказателното поле и с отлично насочен удар фиксира крайния резултат.

Съставът на Ботев: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Кевин Янсон, Виктор Генев, Марио Младеновски (63 - Мишел Еспиноса), Па Конате, Славчо Шоколаров (54 - Салиф Сисе), Реда Рабей, Димитър Тонев, Емануел Току, Атанас Илиев