Полицията залови нарушители зад волана, съобщиха от ОД МВР Пловдив. Бързо производство за престъпление по чл. 343б ал 3 от НК са започнали служители на Трето РУ. Около 14,55 на 22 февруари автопатрул спрял лек автомобил „Мерцедес“ на улица „Ибър“. По надлежния ред проверяващите установили, че водачът управлява превозното средство под въздействие на кокаин и амфетамин. Задържаният е 38- годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре. За същото престъпление- шофиране след употреба на наркотични вещества и техните аналози, за 24 часа в ареста е задържана и 26- годишна асеновградчанка. Младата жена била проверена на улица „Стоян Джансъзов“ в населеното място, малко след 08,20 ч на 22 февруари.

Автопатрул на РУ Хисаря установил при проверка пиян водач.  Лек автомобил „Сеат ибиза“, управляван от 54- годишен мъж, родом от село Житница, бил спрян на бул. „Христо Ботев“ в курортното градче. Дрегер алкотест отчел, че водачът управлява с алкохолна концентрация от 1,47 промила. Мъжът е задържан в ареста, а за извършеното нарушение по ЗДвП му е съставен АУАН. Започнато е бързо производство.   

За шофиране на МПС след употреба на наркотични вещества в ареста на РУ Раковски е задържан 47- годишен мъж от село Дрангово. Водачът на „Фиат уно“ бил проверен при работа по безопасност на движението. В хода на работа е установено,че мъжът, извършил престъплението, е  управлявал  чуждо превозно средство. Бързото производство се води под наблюдение на РП Пловдив .