Локомотив (Пловдив) завърши 1:1 с Етър (Велико Търново) в мач  от 19-ия кръг на Първа лига. С това реми "черно-белите" не успяха да зарадват своя президент Христо Крушарски, празнуващ днес 64-ия си рожден ден и загубиха две ценни точки в борбата за челните места в класирането. Вратарят на домакините Мартин Луков получи травма на десния крак след сблъсък  Гаетан Миси от гостите с  още в началото на двубоя и бе заменен от Илко Пиргов. Домакините вдигнаха оборотите. В 22-ата минута Парвиз Умарбаев центрира опасно, но Пламен Крачунов изчисти топката. Две минути по-късно Димитър Илиев уцели лявата греда след подаване на Умарбаев.
"Болярите" отговориха с опасна атака десет минути по-късно.  Симеон Мечев вдигна топката към, който стреля обаче неточно с глава.  В 42-ата минута  Бирсент Карагарен центрира отдясно към съотборника си Георги Минчев, който  стреля с глава, а вратарят на съперника Христо Иванов се подхлъзна и не успя да избие топката, която се оплете в мрежата  за 1:0. Секунди преди почивката Момчил Цветанов пък пропусна да удвои преднината на своя тим, като пропусна да отбележи от удобна позиция. Второто полувреме започна с разменени атака към двете врати.  Гостите заиграха по-организирано. В 65-ата минута Симеон Мечев центрира от ъглов удар, Венелин Филипов удар с глава, но топката се отби в дясната греда на вратата на "смърфовете".
Пет минути по-късно Симеон Мечев центрира топката от фаул и намери своя съотборник,  Пламен Крачунов, който отблизо се разписа за 1:1. В 72-ата минута вратарят на Етър Христо Иванов хвана топката след центриране на Бирсент Карагарен.  Минута по-късно при ответната атака на "болярите"  Симеон Мечев отправи удар, но Илки Пиргов спаси. В 82-ата минута гостите останаха с човек по-малко след като Здравко Илиев бе изгонен от съдията Димо Димов за обидни реплики към него.

 До скандала се стигна, след като арбитъра вдигна  жълт картон на Ловре Кнежевич, задържал  Диниш Алмейда. По време на сблъсъка между тях  обаче защитникът на Локомотив (Пловдив) удари с лакът в лицето играча на великотърновци, но не бе санкциониран.  Здравко Илиев  реагира гневно към съдията, която му вдигна червен картон. Въпреки,  численото си превъзходсво локомотивци не успяха да отбеляжат втори гол и изпуснаха победата.