Социалисти от Пловдив почетоха 77 години от епопеята на Антонивановци. Ето какво споделиха:
В студеният и мразовит февруари на 1944 година в местността „Сухото дере“ край язовир „Въча“ в неравен едноседмичен бой загиват 121 партизани от отряд „Антон Иванов“. Преди 77 години тези смели мъже и жени, младежи и девойки дават живота си в една осъдена битка. Изправят се пред 18-хилядна тежковъоръжена войска и фашистка жандармерия с ясното съзнание, че ще загинат. Те предпочитат физическата смърт пред безчестното тихо съществуване. Пожелават смъртта, защото презират живуркането с приведен гръбнак. 121 герои на майка България. 121 звезди в пантеона на антифашистката история. 121 жертви в името на новия път към светлото бъдеще. А това светло бъдеще дойде със саможертвата, с героизма и вярата на смели партизани и ятаци, комунисти и бригадири, които строиха и създаваха. Десеткилометровото язовирно съоръжение, на чийто бряг се намира мемориалния комплекс на загиналите 121 антоивановци, е фактическото доказателство за онази България, която имахме и която загубихме. За НРБ днес ни учат, че трябва да се срамуваме, но ние отказваме тази стигматизация.
И въпреки пандемичните ограничения, ние пак почитаме паметта на загиналите за нашето бъдеще партизани. Макар и в минимален състав, пак сме тук, за да кажем „Благодарим ви за примера!“. Независимо от обстоятелствата, винаги ще изповядваме идеала за социализъм и демокрация. Поклон и вечна памет!
Николай Радев, Костадин Беларев, Костадин Беларев, Йордан Василев - общински съветник в Община Пловдив, Таня Николова, Нина Чавдарова,  Димитрина Вакрилова