Засилен бе полицейския контрол по пътищата на Пловдив и областта през изминалите 16 часа. При поредната  акция на пътя,  която цели подобряване на пътно- транспортния травматизъм, служители на областната дирекция на МВР са проверили 1135  МПС и 1336 лица. Униформените са установили 1346 нарушения, като 19 от тях са криминални. 17 са задържаните лица.
С оглед избягване на наказателно преследване за извършените нарушения, четирима от водачите са предложили подкуп на проверяващите.
Установени да шофират под въздействие на алкохол  са 13 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 2.58 промила. Четирима са шофиралите под въздействие на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин, канабис и хашиш.
В резултат на проверките 25 от водачите са с отнети шофьорски книжки а  дерегистрираните МПС са 17. В хода на проверките са установени и 11 неправоспособни водачи.
За различни нарушения по ЗДвП са съставени 180 акта, а наложените глоби по фиш са 254 бр.
За нередовни пътни документи са санкционирани 71от проверените.
48 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 18 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".11 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на управление на МПС, за което е взето административно отношение.
Установените нарушения на скоростните режими са 879 броя.
 Служителите на реда са категорични, че  ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.