Съветниците приеха годишната програма на Пловдив за управление на общинските имоти за 2021 г.  Това стана на днешната сесия на Обс с 32 гласа „за“, 15 „против“ и нито един „въздържали се“ . Против бяха съветниците от БСП и ВМРО.

 

В хода на дебатите бяха предложени да отпаднат над 10 имота, които обаче бяха отхвърлени.

Общинските съветници опростиха глобата на 46-годишния Рами Елиас Клемести от 11 657 лева за нарушена карантина. Въпреки становището на кмета Здравко Димитров, който беше категорично против, старейшините решиха да я опростят. Те гласуваха с 35 гласа „за“, 5 „въздържал се“ и нито един „против“.

Пловдивчанинът на 18 април 2020 г. е бил с наложена 14-дневна карантина от РЗИ. Той е посочил, че ще я прекара в ж.к. "Марица Гардънс" в Пловдив. Шест дна по-късно обаче властите са установили, че не изпълнил предписанията. Затова Районният съд му е наложил глоба от 10 000 лева. Заедно с разноските по делото сумата набъбнала до 11 657,48 лева.

До решението на старейшините се стигна след като Клемести поиска от президента Румен Радев да му бъде опростена санкцията, а от администрацията му са изискали становище от общината.