Община Пловдив  ще започне  масирана имунизационна кампания през следващата седмица, когато се очаква у нас да пристигнат голямо количество ваксини срещу COVID-19. За това информира на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов. За целта освен откриването на Общинския имунизационен център в ДКЦ 2, ще бъдат използвани и два подвижни кабинета.
В момента те са паркирани до сградата на общината.
"Двата оборудвани автомобила ще стоят в ДКЦ 2, докато бъде пригоден паркинга там. Сега тук са под надеждна охрана срещу евентуални посегателства срещу недоброжелатели. Надявам се да получим още такива мобилни кабинети в бъдеще", заяви д-р Калинов. Той поясни, че единият автомобил ще бъде използван на първо време за имунизация на трудно подвижни хора в Пловдив. Другият подвижен кабинет ще пътува из Пловдивска област, за да ваксинира хора по селата.
"Вече се разбрахме с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов да пратим едната кола със съответния  екип в ръководената от него община. Там, а и по други райони в селата няма лични лекари и ще улесним местните хора, като ги ваксинираме на място, а не да ги принуждаваме да пътуват до големия град, за да получат първа и втора доза", добави д-р Калинов. Той е получил уверение от РЗИ, че след като бъдат доставени ваксините през следващата седмица ще има достатъчно количество от тях за общинските имунизационен център, подвижните екипи и здравните заведения.
"Интересът към ваксинацията е голям и хората питат кога най-сетни ще тръгна отново. През следващата седмица ще открием тържествено имунизационния център в ДКЦ 2", завърши д-р Калинов.