„Община Пловдив има много сериозна и последователна политика към инвеститорите, в която сме се убедили през дългогодишното ни сътрудничество и партньорство“.  Това заяви председателят на УС на „Кауфланд България“ Иван Чернев по време на работна срещата с кмета Здравко Димитров, в която участва и зам.-кметът с ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

 

„Община Пловдив като център на най-бързо развиващата се индустриална зона в България подкрепя социално-отговорните компании и тези, които осигуряват устойчив бизнес, полезен за общността“, заяви Здравко Димитров от своя страна.

 

По време на разговорите Иван Чернев представи инициативите на веригата във връзка с 15-годишнината от създаването й, както и плановете за развитие на нейните търговски площи, логистични бази и откриването на нови работни места.

 

„Ние влагаме много в подготовката и обучението на нашите служители, следим нивата на заплащане и вървим стъпка напред, за да можем да задържаме най-добрите си служители“, коментира председателят на УС на „Кауфланд България“. В тази връзка Стефан Стоянов  предложи на компанията да се присъедини към фирмите, които вече имат разкрити дуални паралелки в Пловдив.

Професионалното образование е сред водещите приоритети на общината и вече има сформирани 33 дуални паралелки в 9 гимназии, като само през 2020 г. са създадени нови 14. "В програмата за обучение участват над 30 фирми", подчерта Стоянов.

 

Община Пловдив отправи покана към „Кауфланд България“ да открие в града изнесен Център за бизнес услуги. Според Иван Чернев това е една много добра възможност, която ще обмислят, защото Пловдив разполага с много качествени специалисти в областта на информационните технологии, финансите и счетоводството.