Мартенското издание на „Дни на отворените врати“, които УХТ организира по традиция, за да се срещнат кандидат-студентите с преподаватели, приключи.
За първи път през тази година те бяха проведени в нов формат – онлайн и по факултети. В три последователни дни деканите на Технологичен, Технически и Стопански факултет представиха университета, условията за обучение в отделните направления и специалностите, в които кандидатите могат да продължат образованието си, посочи зам.-ректорът на учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов. Бъдещите студенти задаваха въпроси за балообразуването, материалната база на университета и за реализацията след дипломирането.
По време на срещите преподаватели направиха презентации и показаха видеоклипове с участие на добре реализирани възпитаници на УХТ. Приеха се много добре, коментира доц. Спасов.
Той увери, че ръководството ще организира и второ издание на „Дни на отворените врати“ през следващия месец, което също ще бъде онлайн в три последователни дни, по факултети. Планираме и срещи с нашите бъдещи студенти на живо, но се съобразяваме с епидемичната обстановка, каза зам.-ректорът.
Тази есен УХТ ще приема студенти в 9 направления и 24 специалности, от които новите са три - „Технология на храни и ароматични продукти“, „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“.