Поради  неблагоприятни метеорологични условия  частично се  променя графикът за пролетната канална дератизация в Пловдив. Това съобщават от ОП „Дезинфекционна станция“, като напомнят, че при плановата обработка в уличните дъждоприемни шахти се зарежда препарат (родентицид) за борба срещу гризачи.

Общинските екипи ще работят по следния променен график :

- на 16 март (вторник)    – район „Южен“,  кв. „Коматево“;
- на 17 март (сряда) – район „Западен“, кв. „Прослав“;
- на 18 март (четвъртък) – район „Тракия“.

От общинското предприятие призовават пловдивчани да съдействат за успешното провеждане на мероприятието, като не паркират своите автомобили върху дъждоприемните  шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните, посочени в работния график. При неподходящи метеорологични условия е възможно да настъпят нови промени.

Поради предвидената дезинфекция, дезинсекция и дератизация тази седмица редовното почистване на дъждоприемните шахти по график ще се извършва само на 15 март (понеделник), информират от ОП „Чистота“. Екипите на фирмата изпълнител КМД ще работят в район „Западен“ – във вътрешнокварталните улици в пространството между  ул. „Царевец“, северната страна на железопътната линия и бул. „Пещерско шосе“.