Полицията задържа нарушители зад волана, съобщиха от ОД МВР Пловдив. В обедните часове на 14 март автопатрул при Трето РУ извършил проверка на 38- годишен водач на лек автомобил "Хонда сивик". Последвал полеви тест отчел положителен резултат за употреба на марихуана от страна на водача зад волана. В условия на неотложност била извършена проверка и на адреса, обитаван от лицето- улица "Средец» " гр.Пловдив, където била открита тревиста маса в стъклен буркан и гриндер. Започнато е бързо производство, а извършителя на престъплението е задържан в ареста за срок до 24 часа.

Бързо производство за шофиране на превозно средство под въздействието на алкохол и  наркотични вещества е започнато и от служители на Шесто РУ. Водач на «Мерцедес» бил спрян на бул. "Цариградско шосе" малко преди 22 часа на 14 март, а проверяващи установили че превозното средство е шофирано от 18- годишен младеж в нетрезво състояние. По надлежния ред униформените констатирали, че момчето се намира и под въздейстиве на наркотични вещества. Работата по случая продължава по указания дадени от компетентната прокуратура.

Още две бързи производства срещу дрогирани водачи са започнати и от служители на РУ Асеновград.  В ареста на районното управление са задържани 37- годишен от село Червен, управлявал лек автомобил «Опел» и 30- годишен асеновградчанин, водач на "Фолксваген".   

51- годишен мъж от Пловдив е задържан за престъпление по чл. 343 В ал 2 от НК. Около 17,30ч. на 14 март автопатрул на Трето РУ спрял за проверка на  бул. "България" водач на  ФИАТ Крома. Водачът не успял да покаже СУМПС на проверяващите, а в хода на работа било установено, че той никога не е придобивал такова и управлява превозното средство като неправоспособен в срок на административно наказание, наложено му за същото деяние.