Полицаи залъвиха нарушители зад волана. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Служители на Първо РУ задържали 52- годишен жител на село Хвойна, който не се подчинил на подаден сигнал "Стоп палка" и се опитал да осуети полицейската проверка. Униформени от участъка изпълнявали задълженията си на територията на село Храбрино, предприели проверка в късния следобед на 14 март, но водачът на лек автомобил "Мерцедес" ускорил и подминал полицейския автомобил, продължавайки посока с. Първенец. Впоследствие водачът е установен  и задържан.   

Криминалисти от Четвърто РУ извършили проверка на лек автомобил "Опел" в близост до площад "Понеделник пазар" в предиобеда на  15 март. Полеви тест отчел, че 26- годишният водач управлява превозното средство под въздействие на амфетамин. След проведена беседа мъжът предал бучка бяло вещество- също амфетамин, който държал в себе си. Срещу лицето задържано в ареста е образувано  бързо производство.

Полеви тест отчел при проверка на служители на Пето РУ, че 28- годишен пловдивчанин е седнал зад волана на БМВ под въздействие на марихуана и амфетамин. Униформени изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред на територията на ЖК "Тракия", предприели проверка на водача около 21 часа на 15 март. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата, а срещу задържаното лице е започнато досъдебно производство.