Ккметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати поздравителен адрес до големия български поет Иван Теофилов по случай 90-ия му рожден ден.

Ето и целия текст:
 
Уважаеми господин Теофилов,

Имам честта и удоволствието да Ви поздравя най-сърдечно по повод личния Ви празник, 24 март - Денят на Вашето рождение, в който чествате своята 90- годишнина!

В дни като този, човек често прави равносметка на постигнатото до тук. Сигурен съм, че Вие имате много лични поводи за гордост, заради огромната духовна следа, която сте оставил през тези 90 години, записвайки името си в златните страници на българската култура като изключителен поет, преводач, драматург и режисьор!

Благодаря от името на пловдивчани и на всички Ваши почитатели за талантливото Ви творчество, изповядващо високи, непоколебими нравствени ценности, независимо дали отразява видимия свят, човешката интимност, или историческото пътуване към днешния ден.

Вашата фина чувствителност и култура, чужди на високите тонове, на социалната кресливост или на угодна патетика, са пример за поколения творци. Пример и за всички други хора, независимо от професионалното поприще, за това какви трябва да бъдем!

Наградите, които сте получавал през годините са важни, заслужени и ценни, но аз искрено вярвам, че най-голямото признание е обичта на многобройните Ви почитатели и приятели. Позволявам си да кажа, че такива има много и сред екипа на община Пловдив.

Казват, че с възрастта нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда и това е всичко. Вие обаче, не го променяйте!

Бъдете жив и здрав! Честита 90-годишнина!