Общинските лечебни заведения в Пловдив разполагат с достатъчно легла и условия за лечение, въпреки засилващия се натиск върху здравната система у нас. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с директора на Дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов във връзка с актуалната епидемична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения в Пловдив.

В МБАЛ „Св. Мина“, която разполага с 60 легла, има 32 свободни, а в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са 5 свободни от общо 53 легла. И двете болници са осигурени с необходимата техника и консумативи, с достатъчно легла разполагат и големите държавни, университетски  и частни болници в града.

За децата на медиците на първа линия са разкрити четири групи в дежурни общински детски градини и една яслена група, като те се намират близо до големите болници за улеснение на служителите в лечебните заведения. Групите са в:

-   ДГ „Зора“ в район „Централен“,

-   ДГ „Рая“ в район „Западен“,

-   ДГ „Захарно петле“ в „Северен“ ,

-  ДГ „Албена“ в „Южен“, като към детска градина „Зора“ има разкрита и дежурна яслена група.

Кметът Здравко Димитров отправи апел към пловдивчани да участват активно във ваксинационния процес, тъй като това е единственият начин за справяне с тази ситуация. Също така призова за спазване на противоепидемичните мерки и препоръките на здравното министерство.

От Дирекция ”Здравеопазване“ напомнят, че в 8 общински лечебни заведения има открити имунизационни кабинети, в които желаещите могат да си поставят ваксина срещу КОВИД. Кабинетите се намират в:

ДКЦ 1, пл. "Понеделник пазар“   № 5, етаж 1 - кабинет № 19,

ДКЦ 2, бул. "Шести септември“ № 110, етаж 1 - кабинет № 1,

ДКЦ 5, Ж.К ."Тракия“, ул. "Съединение“ № 42 - кабинет № 2,

ДКЦ 7, ул. "Г. Кондолов“ № 43а,

Медицински център VI, ул. "Иван Вазов“ № 59,

Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина I Пловдив“ (бившия Спортния диспансер),

Кабинетите в общинските болници МБАЛ "Св. Мина“ на ул. "Иван Вазов“ № 59 и МБАЛ "Св. Пантелеймон“ на бул. "Н. Вапцаров“ № 9.

Продължава работата и на мобилните имунизационни екипи.