Марица (Пловдив) надигра категорично Перун (Варна) в първия мач от четвъртфиналната серия между двата отбора в Национална волейболна лига Демакс. След едва 50 минути игра в пловдивската зала Сила шампионките победиха гостенките с 3:0 (25:6, 25:10, 25:10) и вече са само на една победа от полуфиналите. Тя може да бъде постигната още утре (петък), когато ще се проведе втората среща от плейофа, от 14:00 б.в. отново в зала Сила.

Надмощието на пловдивчанки срещу последния от редовния сезон бе ясно изразено през целия мач. Жълто-сините влязоха в двубоя с мощно 9:0 при сервиси на Петя Баракова, а няколко минути по-късно първият гейм бе спечелен с 25:6, като и шестте точки за Перун дойдоха от непредизвикани грешки на домакините. Вторият гейм не бе чак толкова защеметяващ. Все пак на техническото прекъсване момичетата на Лазар Лазаров вече водеха с 12:6, а крайното 25:10 бе оформено с елегантен прехвърлящ удар от Виктория Коева. Със седем поредни точки при начални удари на Александра Миланова пловдивчанки дръпнаха с 9:1 и на практика предрешиха изхода и от третата част. В крайна сметка се стигна до още едно 25:10, като елегантният завършек този път бе дело на Джесика Агилера.

Топреализатор на мача стана Мирослава Паскова с 15 точки за победителките. Виктория Коева добави 12. Отборът на Марица записа цели 11 аса в трите гейма от срещата.