Детските градини ще бъдат отворени на 5 април, а на 12-ти  същия месец и училищата.  Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Отварят се и откритите площи на ресторантите от 1 април. От  тази дата театрите ще работят с 30 % капацитет. При такова условие ще функционират и фитнесите. Нощните заведения и моловете остават затворени. До края на следващия месец не се предвижда да се провеждат мероприятия на закрито.

"Болниците в момента се справят. Отваряме това, което не крие риск", заяви  главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той добави, че в края на април ще има избор от ваксини. По думите му около 1 млн. българи са имуннозащитени. Втората половина на април у нас ще има от ваксината "Джонсън и Джонсън", която ще улесни процеса на ваксинация, тъй като не изисква хладилно съхранение и се поставя една доза, уточни доц. Кунчев.

51 600 дози от ваксината на Moderna пристигнаха тази сутрин у нас. Те бяха доставени в сградата на „БулБио-НЦЗПБ“. Това е петата доставка от този препарат за страната ни.

Ваксините ще бъдат разпределени по регионалните здравни инспекции и изпратени там, където е най-необходимо,