Пътна полиция залуви нарушители зад волана в Пловдивско. Двама водачи са задържани за престъпления по пътищата- шофиране в нетрезво състояние, а по случаите са започнати бързо производства. В следобеда на 4-ти април автопатрул на Четвърто РУ спрял на улица "Петко Д. Петков" водач на "Фолксваген". Проверката показала, че 42- годишен пловдивчанин, управлява превозното средство с алкохолна концентрация от 1,83 промила. Служители на РУ Стамболийски също се натъкнали на пиян водач при свое дежурство на територията на село Брестовица.  По надлежниея ред  е установено, че 52- годишен жител на гр. Костинборд управлявал «Фиат Мареа» с алкохолна концентрация от 1,43 промила.

Шофьор  на лек автомобил "Хюндай" е проверен и установен да управлява  под въздействие на наркотични вещества при работа по безопасност на движението от служители на Пето РУ. 28- годишният мъж зад волана е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато бързо производство.  Дрогиран водач е задържан и в ареста на РУ Хисар. При проверка, извършена на територията на село Дълго поле, униформени установили, че  21- годишен мъж от Сопот шофира  "Сеат" под въздействието на канабис. По случая е взето административна отношение- съставен е акт и е издаден  за медицински преглед. Разследващите продължават своята работа в хода на започнато бързо производство.  

На неправоспособен водач се натъкнали служители на Шесто РУ.  14- годишен младеж  управлявал мотопед "PIAGGIO" без да притежава документ за това и без  поставени регистрационни табели.  Съставен е акт на бащата на нарушителя, а мотопеда е предаден доброволно и се намира на съхранение в полицейския участък.