Служители на Второ РУ установиха и задържаха извършител на кражба от монетник, поставен на гише в чакалнята на Централна гара Пловдив. За това информираха от ОД МВР.  В края на март 21- годишен пловдивчанин се възползвал от моментното напускане на продавач- консултанта на гишето  и ловко откраднал намиращите се в монетника близо 64 лева. Запис на камери за видео наблюдение са заснели извършителя на престъплението и са помогнали за установяване на неговата самоличност.

В ареста на Пето РУ е задържана извършителка на кражба от магазин за хранителни стоки в ЖК «Тракия». 35- годишна пловдивчанка се опитала да изнесе, без да плати, три бутилки алкохол на стойност 118 лева. Охраната на обекта веднага се намесила и след подаване на сигнал на тел 112, женатата е задържана в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.

Трима извършители на кражби – двама мъже на възраст 21 и 29 години, както и непълнолетен са задържани в ареста на Шесто РУ. На 6 април в управлението  постъпила информация за открадната кутия от Гробищен парк, в която се съхранявали пари от продажба на свещи. Сигналът е подаден от 59- годишния управител на гробищния парк към Софийско- Пловдивската католическа епархия. Кутията, в която имало около 30 лева била поставена на пейка до входа на административната сграда, а ловък крадец успял да я задигне, без да бъде забелязан. Незабаво е започната проверка в хода на която служители на районното разпознали почерка на извършителя - непълнолетен младеж от Пловдив. Момчето, което има множество криминални прояви по линия кражби и грабежи, е стар познайник на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ, където се води на отчет. 58- годишен мъж, жител на квартал «Изгрев»,  сигнализирал за кражба на заваръчен апарат и два автомобилни крика от  автомобила му. Електроженът се намирал в лек автомобил «Мерцедес», поставен на платформа на товарен «Нисан алтено».  Освен заваръчния аппарат били откраднати и свалена скоростна кутия на БМВ и два крика, поставени в купето на "Мерцедеса" -без врати и капаци.   За броени дни са установени и задържани извършителите на кражбата- криминално проявени по линията мъже на 21 и 39 години, които живеят в кв. Столипиново. Откраднатите вещи са открити, а задържаните направили признание за начина по който извършили кражбата.