Фенклубът на "Локомотив" (Пловдив)  попита официално защо се бави изграждането на клубния стадион. Въпросите бяха отправени към община Пловдив, фирмите "Рудин" ООД, "Инжпроект" ООС и футболен клуб "Локомотив" (Пловдив)


Ето какво публикуваха "черно-белите" привърженици на своята страница  във фейсбук:

След поредната информация за забавяне на поставените от самите вас срокове за строителството на стадион „Локомотив“, част от които публикуваме, искаме да зададем няколко конкретни въпроса:
По какви причини възлагането за проектиране от община Пловдив се извърши чак на 08.03.2021 г., след като поръчката е подписана на 31.12.2020 г?
Кой носи отговорност за огромното забавяне, заради което законовият срок от 45 дни за изготвяне на идейния проект започна да тече едва след 08 март 2021 г.?
Какво пречи на фирмата, която проектира стадиона, 100 дни след подписване на договора за поръчката все още да няма изготвен идеен проект?
Кога представители на тази фирма смятат да представят проекта пред обществеността? Това е обществено значим проект, финансиран с държавни средства, а не частен проект, поради което обществеността е пряко заинтересована.
Г-н Живко Желев, управител на фирма "Рудин", кога да очакваме реални действия по стадиона? Моля да се ангажирате с конкретна дата.
Защо се предвижда да се строи по трибуна на година и това не е ли абсурден срок за фирма с капацитета на Рудин ООД?
Настояваме визията на бъдещия стадион "Локомотив" да бъде представена за обсъждане пред феновете, преди да бъде внесена в общината, нещо което неколкократно беше обещано на предишни срещи. За нас стадионът е втори дом и е логично нашето мнение да бъде отчетено.
Ние, от фенклуб "Локомотив" Пловдив, като представители на една голяма общност, държим на пълна прозрачност, адекватна информация и очакваме отговорите на тези въпроси в най-скоро време без повече отлагане!
Настояваме за периодично предоставяне на информация за напредъка на работата по проекта.