Локомотив Пловдив победи с 2:0 Царско село в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Двете попадения за успеха на "черно-белите" отбеляза Георги Минчев.

Домакините започнаха по-активно срещата. В 7-ата минута Диниш Алмейда пропусна да се разпише от удобна позиция след подаване на Парниз Умарбаев.  Шест минути по-късно Димитър Илиев уцели стената от противникови играчи при изпълнения на пряк свободен удар. В 18-ата минута Карим Роси от гостите опита късмета си, но стреля неточно.
В  23-ата минута Момчил Цветанов  след двойно подаване с Димитър Илиев, намери Георги Минчев, който се разписа за 1:0. В 32-ата минута Димитър Илиев направи фрапантен пропуск. Той се възползва от грешка на вратаря на Царско село Джони Пласид, излезе с топката на празна врата, но се забави и когато стреля улучи в тялото притичалия Луис Педро. В 38-ата минута Димитър Илиев изведе на удобна позиция Кристиан Илич, който обаче не стреля покрай вратата.  "Черно-белите" притиснаха противника още в началото на втората част. В 51-ата минута Димитър Илиев отправи опасен удар, но Джони Пласид запази вратата си. В 59-ата минута  след разбъркване в наказателното поле на гостите Парвиз Умарбав стреля, но Джони Пласид изби. Топката попадна в Момчил Цветанов, които обаче уцели гредата, топката рикошира в тялото на Димитър Илиев и влезе във вратата на Царско село, но арбитърът осъди засада. Гостите отговориха с опасна атака в 70-ата минута, при която  Дилан Мертенс подаде на  Лесли Де Са, последва  центриране  към Стефан Христов, то той отблизо улучи Илко Пиргов. Четири минути по-късно след центриране от корнер Георги Минчев се разписа за 2:0. В 79-ата минута Джони Пласид изби топката след шут на Георги Минчев. В края на мача в игра за домакините влезе младият талант Александър Колев. това бе неговият дебют в екипа.