Премиелът Бойко Борисов направи нес обиколка в Пловдив и областта. Той провери как върви строителството на стадион "Христо Ботев". Заедно с него бе и областният управител Дани Каназирева. Ето какво заяви министър-председателят.

25 млн. лв. отпуснахме за строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Освен на строителите, благодаря и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа. Надявам се, че след като бъде завършен - стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

 

Освен 25 млн. лв. за "Колежа", осигурихме и 12 млн. лв. за ремонт на стадион "Локомотив". Близо 48 млн. лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години. С отпуснати от ММС средства до момента са изградени осветителни системи и са модернизирани терените на стадионите в Русе, Варна (ст. „Тича“), Горна Оряховица, Велико Търново, Монтана и Кърджали.

Напредва строителството на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. Тяхното изграждане е в помощ на заводите, фабриките и другите стопански обекти по трасето. Благодарение на локалите, пътуването по основния път ще бъде по-бързо и безопасно. Със своите 10 ленти в двете посоки и новото икономично ЛЕД осветление, връзката между двата града е на европейско ниво.

С добро темпо се движи ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив. На трасето се усилва пътната конструкция и се полага  нова асфалтобетонова настилка. Подобрява се отводняването и се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове.
В момента се реновират 6 км в участъка между кръстовищата на „Коматевско шосе“ и „Кукленско шосе“. Ремонтът се движи в добро темпо и трасето трябва да е готово през месец май.
 

Миналия месец завърши реконструкцията на първите 2 км от Околовръстния път на град Пловдив в отсечката между кръстовищата на „Кукленско шосе“ и „Асеновградско шосе“.

Над 40 години не бе правен основен ремонт на пътя Раковски - Брезово. Той свързва Пловдив с Павел баня и модернизирането му със сигурност ще даде тласък на индустрията и туризма в района. Реконструкцията обхваща 13 километра, от които 11 километра между двата града и 2 километра по централната улица на Брезово. По трасето ще бъдат положени 3 пласта асфалт, ще има канавки, банкети и осветление.
 С подкрепата на правителството в област Пловдив се ремонтират над 200 км пътища. Продължава ремонтът на пътя Брезово - Раковски. 13-километровият участък е от огромно значение за местния бизнес и хората от региона. Средствата за реконструкцията са осигурени от бюджет на АПИ.
 Важен инфраструктурен проект за община Брезово бе и новият водопровод на село Пъдарско. Новата мрежа с дължина 1,6 км реши дългосрочно проблема с качеството на питейната вода, в която бе открито наличие на естествен уран.