България триумфира за втори път в Европейската златна лига. На финала момичетата на Иван Петков сразиха Хърватия с 3:1 (22:25, 25:22, 25:17 , 25:20) в русенската зала „ОЗК Арена“. Отново публиката беше „седмият“ ни играч на терена. Скандиранията „Български лъвици“ докарваха трибуните до екстаз.

Нашите за първи път нашите загубиха гейм в тазгодишния турнир. Предишните златни медали на България в състезанието датират от 2018 година. С успеха сега нашите ще участват на Чалъндж турнира догодина, който ще даде възможност за връщане във Волейболната лига на нациите.

Първият гейм беше изключително абсурден. Хърватките стартира уверено и резултатът се движеше точка за точка до… 3:3. След това България взе нещата в ръцете си и започна да мачка съперника. Резултатът набъбна до 9:6, увеличи се до 14:8, за да се стигне и до най-голямата разлика при 17:8. По нищо не личеше, че обратът е възможен. Но когато направихме 20-ата си точка, последва отпускане. Хърватия изравни при 22:22. А при 22:23 нашите не успяха да изравнят след видеочелъндж. Това се оказа и фатален удар по психиката на отбора и България за първи път загуби гейм в тазгодишното издание на турнира.