Общо 333 гласоподаватели – 207 пациенти и 126 служители от дежурния персонал на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив, ще упражнят правото си на глас в неделя, 11 юли 2021 г. Сформирани са 4 избирателни секции, съобщиха от ръководството на най-голямото лечебно заведение в страната.

3 от секциите са разположени в Хирургическия блок – База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив на бул. „Пещерско шосе“ 66. Там ще гласуват 105 служители, които са на работа в деня на вота.

Броят на пациентите в избирателните списъци на секциите в База 2 е 181.

От тях 45 души ще гласуват в Клиниката по ортопедия и травматология на 5-ия етаж. Това са пациенти, настанени за лечение в клиничните звена от 1-ви до 5-и етаж включително.

Втората секция в База 2 е на 11-ия етаж във Втора клиника по хирургия. Там правото си на глас ще могат да упражнят 110 пациенти от стационарите от 6-и до 12-и етаж.

В Клиниката по инфекциозни болести, намираща се в съседство с Хирургичния блок, ще гласуват общо 26 пациенти от това лечебно звено и от Отделението по фтизиатрия към Клиниката по пневмология.

21 служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив и 26 пациенти ще гласуват в единствената за База 1 на бул. „Васил Априлов“ 15А секция. Тя е разположена в Клиниката по кожни и венерически болести.