"Опасен чар“ – концерт-трибют в памет на Тодор Колев ще зарадва пловдивчани и гости на града на 1 септември. Вълнуващото събитие ще се състои на сцената на Античния театър, началото е в 20.00 часа.

Спектакълът „Опасен чар“ – „Тодор Колев трибют“ е с участието на група „ Акага“, актьорът и музикант Филип Аврамов (Фицата) и със специалното участие на Нелко Коларов.

Емоционалното музикално събитие представя част от творчеството, завещано от непрежалимия, обичан и великолепен български актьор, комик, певец, музикант и шоумен Тодор Колев – един велик човек и артист, звезда от световна величина, с огромна душа. Забавни, но и социално ангажирани, неговите мелодични песни разнищват проблемите на времето и са напълно актуални и днес.

Спектакълът е сътворен от група „Акага“ и ненадминатия Нелко Коларов.

Нелко Коларов е известен български композитор, диригент и пианист. Роден е на 19 юли 1959 година във Варна. Завършва Средното музикално училище „Добри Христов“- Варна през 1978 г. В периода 1980-1985 г. е студент в Българската държавна консерватория, която завършва с отличие в класа по оркестрово дирижиране на проф. Константин Илиев. От 1981 до 1985 г. свири в рок група „Импулс“ . От 1985 до 1990 г. е диригент във Варненската филхармония. В периода 1990 – 1994 г. работи в Скандинавия като пианист на група „Escort“. В края на 1998 г. е поканен от композитора и китариста Николо Коцев за диригент на симфоничния оркестър при звукозаписа на рок-операта „Нострадамус“. През 2001 г. излиза първият самостоятелен албум на Нелко Коларов – „Ден на гнева“. През 2004 г. е пианист в оркестъра на мегазвездата Робин Гиб от „Bee Gees“.

Актьорът Филип Аврамов изпълнява толкова истински тези познати на всички и любими песни, а имитацията, която прави е изключително добра. „За мен това е един поглед към творчеството му, който, малко или много, е образец за бъдещите поколения, за това как се прави шоу, как се прави филм, как се прави песен дори. Самият спектакъл е поглед към живота му, примесен с мои случки, истински и преживени. За мен този спектакъл е с истински истории пак, за да е пример“, споделя още актьорът.

Събитието е част от програмата на ежегодния „Есенен салон на изкуствата Пловдив 2021г.“ – най-големият културен формат в града , който Община Пловдив организира, заедно с партньори.

Билети на цени от 20 лв. и 25 лв. се продават на билетна каса „Маскарт“ в дома на културата „Борис Христов“, както и в цялата мрежа на  eventim.bg