Младият пловдивски виртуоз Виктор Василев се представи достойно на Международни цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия. Той  спечели адмирациите на журито, публиката и участниците със соловото си изпълнение на „Рапсодия“ от българския цигулар и композитор проф. Петър Христосков. Независимо, че поради технически причини не успя  да стане финалист,  българинът  получи майсторски клас от проф. Нинг Кам, преподавател в училището Йехуди Менухин в Обединеното кралство.

Виктор е  ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив. Свири на цигулка от 4- годишен, като негов преподавател е г-жа Дарина Данкова.  Освен това е  и извънреден младши студент в Нов Български Университет – София в класа на проф. Марио Хосен.

Пътуването, престоят и участието на Виктор в конкурса  бяха реализирани с финансовата подкрепа на Община Пловдив по направление „Инкубатор за млади таланти“ на отдел „Култура, археология и културно наследство“.
„От сърце поздравявам Виктор за представянето му. Много се гордеем с неговите успехи от години", заяви  коментира заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.