„След получения сигнал в комисията предприехме веднага вътрешна проверка по случая с г-н Бурнарски. Докладваха ми, че днес тя трябва да приключи и документите ще бъдат изпратени в парламента“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров пред медиите във връзка с постъпил сигнал срещу Община Пловдив във Вътрешната комисия по ревизията към Народното събрание.

„Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страната на общински служители. Но ще бъда безкомпромисен и срещу тези, които отправят необосновани обвинения и клевети и уронват престижа на Община Пловдив и моето име“, коментира още кметът.

Той е решен да се стигне докрай и да се изясни истината.

По предварителни данни на вътрешната проверка „Бурнарски“ ЕООД през м. май не е получило ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат.

По надлежния ред той е информиран. Община Пловдив е спазила всички законови процедури.

“Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване престижа на кмета и на Община Пловдив срещу тези хора, които пускат в публичното пространство недоказана информация“, заяви в заключение Здравко Димитров.