Петото издание на „Фестивал на Комедията Пловдив“ е част от Есенния салон на изкуствата Пловдив 2021 и е се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година. В дните от 3-ти до 5-ти септември 2021 в голямата зала на Дом на културата „Борис Христов” гр. Пловдив ще видим най-доброто от  българската и балканската стендъп комедия. Публиката ще стане част от незабравими 3 вечери с топ комедиантите на България и Балканите - Николаос Цитиридис, Иван Кирков, Николай Банков, Петя Кюпова, Марина Орсаг, Александър Деянски, Христо Радоев, Васил Ножаров и много други.

Билети се продават във всички каси на Ивентим в цялата страна, в Пловдив на касата пред община Пловдив, в ДК Борис Христов, в ТИЦ на Римски стадион, каса на Античен театър и разбира се онлайн.

Моторът на събитието е комедиантът Иван Кирков, който създаде за първи път Фестивал на Комедията в България в София през 2014 година, събра най-добрите стендъп комедианти от страната и чужбина на една сцена с идеята публиката и комедиантите да развиват разбирането си за стендъп комедия заедно. Това е така и защото в този жанр се разчита и на активна роля от страна на публиката и много импровизации, в резултат на точно това общуване.

В първите години на фестивала, чуждестранните комедианти бяха акцента на случващото се, но от година на година българските представители започнаха все повече да се превръщат във фаворит по отношение на постигнатото забавление и смях.  През годините на „Фестивал на Комедията“ присъстваха велики световни комедианти като Джими Кар, Стивън Кей Еймъс, Даниел Слос, Далисо Чапонда, а извънредното издание на Фестивала, заедно с Комеди Клуб София привлече дори и Луи Си Кей в България.

През 2017-та, Иван Кирков за първи път организира и „Фестивал на Комедията Пловдив“. През 2020-а година, „Фестивал на Комедията“ бе застрашен от появяването на световната пандемия. Организаторите обаче не се предадоха и решиха да осъществят събитието макар и при  по-тежки предпазни мерки от когато и да било. За наша радост, хората не само не са загубили чувството си за хумор, а сякаш то стана още по-нужно през тези нетипични 18 месеца и „Фестивал на Комедията Пловдив 2021“ ще ви го докаже!