Паркирането в „Синя зона“ ще е безплатно на 6 септември, тъй като датата е обявена за официален празник – Ден на Съединението. Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов припомни, че освен в неделя престоят в зоната не се заплаща и на официалните празници и свързаните с тях почивни дни.

Тъй като тази година 6 септември се пада в понеделник, пловдивчани и гостите на града имат възможност да паркират безплатно колите си в „Синя зона“ два поредни дни.
В празничния ден ще работи платеният общински паркинг на ул. „Четвърти януари“ 4  (бившия ТЕЛК). Той е на разположение на гражданите, които предпочитат да дойдат за тържествата на площад „Съединение“ с автомобил.
Във връзка с празника „Улица „Иван Вазов“ става пешеходна зона“ няма да е възможен достъпът на автомобили в участъка на емблематичната пловдивска улица от „Авксентий Велешки“ до площад „Централен“. Ограничението е в сила от 16:00 ч. на 4 септември (събота) до 14:00 ч. на 7 септември (вторник). През същия период от време там няма да работи и общинският паркинг.