Кметът на Пловдив  Здравко Димитров поздрави учениците по случай първия учебен ден. Ето обръщението му:

Мили деца, скъпи първокласници, уважаеми ученици и учители,

На 15 септември приемете моите най-сърдечни поздрави по случай началото на новата учебна година. Тържествен ден, в който всички пожелаваме на добър час на нашето бъдеще и с трепет гледаме как децата ни прекрачват прага на детската градина и на родното училище.

Пандемията от коронавирус ограничи контактите между хората, дълго време децата се обучаваха онлайн. Нищо обаче не може да замени живото общуване - да са заедно в час и в свободното време, да комуникират без технологии, да създават нови приятелства.

Скъпи първокласници, днес започвате най-вълнуващото приключение във Вашия живот – това в света на буквите и науката. От сърце Ви пожелавам да бъдете упорити в преследването на мечтите си и уверени в способностите си, защото заедно с Вас ще бъдат Вашите учители.

На Вас ученици – на добър час, бъдете любознателни и упорити, винаги изпълнени с мечти и сила, за да ги постигате. Желая още по-големи успехи и резултати, които да Ви донесат удовлетворение и много радост!

Скъпи учители, огромно благодаря за всеотдайния Ви труд и обич, с които съхранявате образованието и науката и посрещате предизвикателствата на времето, за търпението и желанието, с които преподавате най-важните уроци на нашите деца. Дарявайте децата с любов и грижи, защото те от вас получават не само знания, но и житейски уроци как да израснат като добри и почтени хора. Пожелавам Ви здраве и мъдрост!

Честит първи учебен ден и на добър час!