Димитринка Вакрилова е избрана за председател на Градския съвет на БСП – Пловдив. Това решиха делегатите на Градската партийна конференция, която се проведе днес. С вота на 91 от общо 103 гласували Вакрилова от временно изпълняващ длъжността стана постоянен градски председател. 

„Приемам този категоричен вот за огромно доверие към цялото ръководство на Градската организация, към мен и моя опит като организационен секретар в продължение на три мандата“, коментира тя след края на изборите. Димитринка Вакрилова благодари за подкрепата, която в сложната политическа обстановка определя като знакова. 

Конференцията реши да не подрежда листата с народни представители за 16 МИР. Това ще трябва да направи Националният съвет. От 59 номинирани в основните партийни организации, 13 се съгласиха да участват и техните кандидатури ще бъдат изпратени на „Позитано“ 20. 

Делегатите препотвърдиха решението си от заседание на 6 февруари 2021 г. за кандидатпрезиденстката двойка Радев-Йотова. Пловдивската организация бе една от първите структури в страната, заявили подкрепата си.